Christopher marks

The English Dutchman uit Utrecht.

Een vader uit Londen, een moeder uit Utrecht. Een tweetalige ondernemer, met een hart voor goede verhalen. 

Lees hier hoe Christopher zijn voorliefde voor storytelling heeft ontdekt.

Intro

Van videograaf naar creative polymath.

Als 10 jarig jochie speelde ik veel op het veldje bij mij achter. Voetbal, badminton en stand-in-de-mand waren mijn ‘absolute favorites’.

Maar op mijn 11e veranderde er iets drastisch. Binnen een flits maakte ik de verandering van middenvelder naar regisseur..

Mijn carriere ging van start

Op mijn verjaardag legde ik mijn handen op mijn eerste camera. Het was zowaar een SONY HVR HD MiniDV Z1. In normale mensen taal: ” De ultieme videocamera!”  

Mijn woensdagmiddagen veranderde in productiedagen en in het weekend verdween ik achter mijn pentium 4. Die zomer produceerde ik mijn eerste detectiveserie en schoot de officiële pilot van Game of Thrones. (true story).

Mijn carrière begon op mijn 16e dan ook als videograaf. ik ontdekte al snel dat je niet ver kwam met alleen maar mooie plaatjes. De beste creators hebben een sterk verhaal. 

Na 5 jaar te hebben gewerkt voor gave merken als ADIDAS, Reebok, Disney, RTLZ & Orangina Schweppes. Lonkte het ondernemerschap…  

van creator naar ondernemer

Ik werd co-founder van mijn eigen startup. In 2013 maakten we een soort instagram, maar dan voor video. Goed idee zou je zeggen.. Maar dat ging na 11 maanden keihard onderuit.

Die ervaring bracht me echter bij een groot corporate innovatie lab van Sanoma, waar ik de verhalen van corporate start-ups mocht vastleggen. En van start mocht als intrapreneur. 

Maar een ondernemer zit zelden stil, en ik had behoefte  aan een team.

Ik werd partner in een Storytelling & Strategie studio, Get your Growth. We hielpen HR afdelingen de kennis uit hun organisatie vast te leggen en intern te benutten.

In die periode heb ik honderden mensen mogen opleiden op Video, Marketing & Storytelling skills bij merken als LINDA, NU.nl, Libelle, Margriet, Talpa TV, SBS Productions. 

Ik ben ontzettend dankbaar voor de vele successen en de fuck-ups learnings.

maar de ogen staan op de toekomst..

 

Ik geloof dat de toekomst nog meer van onze menselijke creativiteit zal vragen. Ik geloof dat alles wat kan worden geautomatiseerd, wordt geautomatiseerd.
Ik geloof dat wij als mens alles kunnen leren met de juiste coaching en mindset. Ik geloof dat marketing het beste werkt zodra jouw publiek daar de held is. Ik geloof dat ‘aandacht’ het handelswaar is van deze era.
Ik geloof in een groei-mindset.
 

En…

Mijn overtuiging

“Ik geloof dat er een maker schuilt in ons allemaal..”

Christopher Marks

 

Awesome storytelling, creative innovatie en visual-voodoo – op welk medium dan ook – doet mijn bloed sneller stromen; en dat delen in deze digitale wereld zodat het de juiste mensen raakt, maakt de cirkel weer rond.
Ik heb het geduld van een reiger en werk op mijn best met strakke deadlines.

Op een onbewoond eiland zou ik gek worden zonder mijn vrouw Gerdine en zoontje Lucas, mijn journal, macbook en mijn drumstel. Ik krijg ontzettend veel energie van mensen met een can-do attitude en geloof dat groei ontstaat op de rand van je comfort-zone.

Maar eh.. genoeg over mij, meer over jou! 

Kennismaken?

 

Christopher@creatorsclub.nl